-sky-

.ads-111-160x600

Naylon Poşetler Ücretli Oluyor Pazar Filesi Geri Geliyor

Gelen bilgilere göre naylon poşetlerin tamamen yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, 1 Ocak 2019’dan itibaren 25 ila 50 kuruş arasında değişen fiyatlarla ücretli hale getirileceği belirtiliyor.

Gelen bilgilere göre naylon poşetlerin tamamen yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, 1 Ocak 2019’dan itibaren 25 ila 50 kuruş arasında değişen fiyatlarla ücretli hale getirileceği belirtiliyor. Paralı hale getirilmesinin altında ise bunun, vatandaşların davranış biçimini değiştireceği sebebi yatıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri, önümüzdeki dönem hayata geçirilecek uygulamalarla ilgili şu ifadeleri kullandılar:

“Şu anda üzerinde çalıştığımız konular plastik poşetlerin yasaklanması şeklinde değil. Avrupa Birliği çerçevesinde bir çalışma. Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmenliği taslağında 01. 01. 2019 tarihinden itibaren alışveriş poşetlerinin satış noktalarında ücretsiz verilmemesini öngören bir uygulama. Yasaklama yok. Tüketici bu poşeti kullanmak istiyorsa, ücretli alacak. Şu an bazı yerlerde parayla poşet satılmaya başlandı.”

Bunları da beğenebilirsin

750x100

Yorumlar
Yorumlar Yükleniyor...