.ads-111-120x600

-sky-

Sigarayı Nasıl Bıraktım

Bu benim başarı öyküm. Sigarayı bırakma öykümdür.

Merhaba, bugün sizlere hiçbir bilimsellik içermeyen bu yazı dizinini hazırladım.Bu benim sigarayı bırakma hikayem.Okuyacağınız yazıda hiçbirinize ahkam kesip şunu yaparsanız böyle olur bunu yaparsanız kesin başarı gibi tavsiyelerim olmayacak zira bende hiç hoşlanmazdım sigara içerken tavsiye alıp günde 1500 kişiden ‘aa ama o çok zararlı,onu içenin bacakları kıvrılıp kıçına giriyomuş’ gibi kelimeler duymayı. Hatta bu yaklaşım o kadar gıcıktır ki içesiniz yoksa bile üzerine bir dal sigara yakasınız gelir.

Her yılbaşı yada her doğum gününde de sigarayı bırakıp yeniliklerle bu güzel yıla yada yaşa adım atacağım gibi isteklerim olmadı. Yaklaşık on iki yıldır sigara içiyordum hemde neredeyse günde bir paket falan.Ama nasıl bir içiş seviniyorum sigara yakıyorum ,üzülüyorum sigara yakıyorum, kahvenin yanında leziz,yemekten sonra nefis derken..

Hayatımı, elimde bir çubuk ağzımdan duman çıkararak geçirdiğimi fark ettiğim an ne kadar salak olduğumu anladığım anla eşdeğerdi. Aynı zaman diliminde iki aydınlanma yaşadım adeta. Tabi kötü olan kazandı. Hemen kendime bir savunma cümlesi hazırladım ‘benim iradem zayıf değil tutkularım güçlü’. Bu sloganın arkasına saklanarak yaklaşık bi 7 yıl falan sigara içmeye devam ettim.

Arkadaşlarım sigara bantları,haplarıallen car yöntemleriyle sigarayı bırakmak için cebelleşirken yaktım bi sigara onları izledim zira ben sigarayı bırakamazdım sigara içmekten acayip keyif alıyordum. Hep kendime istesem bırakırım yalanları söylüyordum,bakın bu gerçekten yalan.Durumu pratiğe döktüğünüzde anlıyorsunuz bunu.

Her neyse herkes sevdiğini öldürür ya Tuncel Kurtiz’ inde dediği gibi.Dedim bende öldüreyim sevdiğimi.Buraya kadar her şey normal anormal olan taraf başarılı olamazsam onun beni öldüreceği. Ciddi anlamda zararlarını hissetmeye başladığım bir döneme girmiştim.Ses tellerimi kısmaya başladığını, nefesimin kesildiğini, göğüs kafesimde ki hırıltı ve öksürükler, cildimde oluşan deformasyonlar… Kesinlikle kurtulmalıydım. Zorlama bir kaç performansın ardından denemelerim başarısızlıkla sonuçlandı.

Bir gün boyunca hiç sigara içmesem ikinci gün  ya bak istesem aslında içmiyorum dün hiç içmedim bugün bitane içsem birşey olmaz başka içmem diyerek yakıyordum sigarayı ve arkası geliyordu.Sonsuz bir paradoks gibi devam ederken bu döngü,birgün uyandığımda sesimin çıkmadığını fark ettim şöyle ki; konuştukça cümlemin sonunu getiremeden sesim kısılmaya başlıyordu.Korkunun ecele faydası oldu bende. O gün tekrar sigarayı bırakma kararı aldım hemen telefonuma sigarayı bırakırsanız vücudunuzda şu değişiklikler olur,parasal anlamda bu kadar kara geçersiniz gibi istatistikler tutan bir aplikasyon indirdim.

ilk gün geçmek bilmedi her saat aplikasyona bakıp ooo 3 saat sigara içmediysem dayanırım gibi cümleler kurarak kendimi avutmaya başlamıştım.ilk iki gün koskoca 48 saat gerçekten çok zor geçti.Her canım sigara istediğinde su ve süt içtim bunlar geçekten sigara içme isteğini bende azalttı, yemek yemeye dadandım.Aklıma sigara geldiğinde oturuyorsam ayağa kalktım,ayaktaysam gittim uyudum yani alanımı ve pozisyonumu değiştirdim ve o istekten o an için uzaklaştım.İlk iki gün kadar ağır olmasa da devam eden hafta boyunca biraz zorlandım. Kendimi bir boşluğun ortasındaymış gibi hissettim yaptığım şeylerden keyif alıp almadığımı bile anlayamadığım bir boşluktu.

Bir haftanın sonunda gerçekten kendimi temiz hissettiğim bir evre yaşadım sigara kokusu ve ağızda bıraktığı o iğrenç kekremsi tat yoktu ev temizdi,ben temizdim,saçlarım,dişlerim,parmaklarım,giysilerim…

süper bi histi.Bu güzellikleri fark edince artık sigara içmek istemediğimi de fark ettim.Hal böyle olunca koyuldum sigara içerken keyif aldığım şeyleri yapmaya.Normalde her gün neredeyse bir fincan türk kahvesi içerim.Sigarayı bıraktığım ilk zamanlar sırf kahve içerken canım sigara ister diye bir hafta on gün boyunca kahve içmemiştim,kahve içmeye başladım ve sigara içmedim.Arkadaşlarla muhabbet ederken sigara içmeye bayılırdım bu bırakma sürecinde onlarla görüşmemiştim onlarla görüşmeye başladım ve sigara içmedim.

Kitap okurken sigaram yansın bir iki fırt alayım o kendi kendine sönsün durumuna bayılırdım kitap okumayı kesmiştim bir hafta on günün sonunda kitap okumaya başladım ve sigara içmedim.Yani kısaca sigara içerken keyif aldığım ne varsa hepsini bir hafta on gün gibi bir süre dondurup yeniden işletmeye başladım ve sigara içmedim..

O günden sonra bir daha hiç sigara içmedim.Aplikasyon hala yüklü arada bir girip ciğerlerimin temizlenme oranına falan bakıyorum artık eskisi kadar keyif vermiyor çünkü ben başardığımı biliyorum..

 

Bunları da beğenebilirsin

750x100

Yorumlar
Yorumlar Yükleniyor...